AROMATERAPIA – remediul natural pentru Gravide, Mamici, Bebelusi si intreaga Familie

,,Calea spre sanatate este sa faci in fiecare zi o baie parfumata si un masaj aromat!” – HIPOCRATE, parintele medicinei.

Uleiurile esentiale sunt eficiente, avand actiune antiseptica, antivirala, antibacteriana, sunt non-toxice, inofensive pentru tesuturile umane si ajuta vindecarea atunci cand sunt aplicate si utilizate corespunzator. Se spune ca fiecare ulei eteric este un laborator biochimic.

Cat e de minunat si cum iti salta inima de bucurie atunci cand astept un bebelus! Nasterea unui nou om este apogeul catre care femea se apropie timp de 9 luni.

Tutusi, perioada celor noua luni de sarcina aduce, pe langa aceste stari obisnuite si stari de incordare, de disconfort, de anxietate, greturi, insomnie si asa mai departe. Aromaterapia ne ajuta sa ne echilibram din toate punctele de vedere: fizic, psihic si emotional. Este un remediu excelent pentru viitoarele mamici, atat timp cat uleiurile esentiale sunt folosite cu moderatie si la recomandarea specialistului, in aceste cazuri neavand efecte adverse, ci, din contra, doar beneficii, intarind o atitudine pozitiva, alungand durerile si indispozitia.

Aromaterapia in aceasta perioada constituie un adjuvant pentru umflarea excesiva a picioarelor (poate nu te vor scapa de tot disconfortul, dar cu siguranta te pot ajuta sa diminuezi simptomele), pentru greturi si dureri de spate, te ajuta sa scapi de emotiile toxice, amelioreaza si combat celulita si vergeturile… Tot aici putem spune aminti si de parul despicat si fara luciu, seborea, unghiile deteriorate din cauza lipsei de vitamine. Toate aceste probleme pot fi evitate cu ajutorul uleiurilor eterice, fără a apela la preparatele medicamentoase.

Este bine stiut faptul ca pe perioada cat esti gravida exista cateva restrictii din punct de vedere medical, alimentar si in ceea ce priveste efortul, de care este bine sa tinem cont. Asa se intampla si in cazul uleiurilor esentiale. Nu putem folosi orice ulei, numarul acestora fiind destul de restrans. De aceea e important sa te consulti cu terapeutul tau, specialist certificat in aromaterapie, inainte de a folosi uleiurile esentiale.

Astăzi nu e o noutate ca viitoarea mamica sa vina in maternitate cu flaconul de uleiuri eterice. Moasele cu experienta au observat, ca grupul acesta de gravide nu au pete pigmentare si vergeturi pe piele, sunt calme, zambitoare, inconjutare de o atmosfera de armonie si pace. Si, cel mai miraculos, este faptul ca a aparut posobilitatea de a inlatura din durerea din timpul nasterii cu ajutorul uleiurilor eterice.

Dupa venirea pe lume a micutului, el devine principala noastra grija si preocupare.

Uleiurile esentiale ii pot ajuta pe bebelusi si copii pe mai multe planuri: colici si alte dureri (inclusiv cele legate de eruptia dintilor), raceala – muci, tuse, febra -, agitatie, insomnie, eritem fesier, lipsa apetitului etc.

Proaspata mamica este si ea ajutata de uleiurile esentiale in ceea ce priveste oboseala, starile emotionale, revenirea la forma de dinaintea sarcinii, dureri de spate, celulita, vindecarea perineului sau a cicatricii postoperatorii, candida, probleme de somn…

Si totusi… cum sa lamurim vindecarea miraculoasa?

Astazi, cercetatorii dau o lamurire stiintifica pentru aceea ce se incadra in viata prin metoda probelor si incercarilor. Uleiurile eterice, compuse din molecule foarte mici, se evapora extrem de repede, iar in procesul inhalarii prin milioane de molecule, patrund in interiorul organismului. Aceste molecule trimit semnale direct in creier si actioneaza asupra emotiilor. Astfel, uleiurile eterice poseda actiune simultana atat asupra starii fizice, cat si asupra statutului psiho-emoţional, posedand un dublu mecanism de actiune. Uleiurile eterice conţin o cantitate enormă de provitamine, acizi indispensabili si microelemente, inclusiv aur si argint. Sunt o multime de metode de raspandire a aromei uleiurilor: prin masaj, bai, comprese, aromacandela sau aromamedalionul.

Uleiul eteric nu se procură fără consultaţie. Eticheta produsului, trebuie sa corespunda standardelor produselor farmaceutice. Pe eticheta trebuie sa fie trecuta informatia ca uleiul este 100% natural, pentru aromaterapie profesionala si daca a fost sau nu procesat cu solventi chimici. Uleiurile se pastreaza in flacoanele originale de culoare inchisa.

Mai multe despre beneficiile uleiurilor esentiale pentru Gravide, Mamici si Copii puteti afla la Cursul ProMAMA “REMEDII AROMATERAPEUTICE”. 

La ProMAMA puteti beneficia de MASAJ AROMATERAPEUNIC pentru Gravide si Mamici, dar si pentru Bebelusi si Copii. Detalii aici.

Autor: Constanta DUDUTA, Consultant si Terapeut Holistic si Aromaterapeut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.