Cum pot fi salvate 1 milion de vieti de bebelusi si mame in fiecare an

Bucuresti, 10 mai 2016

Cercetator in domeniul lactatiei si recunoscut speaker international, Catherine WATSON GENNA va sustine in Romania Conferinta “Solutii pentru Alaptarea Bebelusilor cu Probleme”.

Conform unor studii recente, publicate in reputatul jurnal medical The Lancet, mai mult de 1.000.000 (un million!) de vieti de copii si mame ar fi salvate in fiecare an daca femeile ar alapta. Din cauza lipsei de suport si protectie a alaptarii, mor, in fiecare an, mai mult de 800.000 de bebelusi si 200.000 de femei – de cancer la san.

Copiii care sunt alaptati pentru mai mult timp sunt mai inteligenti, au mai putine infectii, mai putine probleme dentare, este redusa morbiditatea si mortalitatea si au risc mai mic de obezitate si diabet de-a lungul vietii. Pe mame, alaptarea le protejeaza impotriva cancerelor de san si ovarian si de diabet.

Rata alaptarii exclusive este, in Romania, de doar 12,6%, in conditiile in care, cu informatiile corecte si sprijinul profesionist, 98% dintre femei pot alapta.

O categorie de bebelusi care ar beneficia enorm de pe urma alaptarii este cea a bebelusilor cu diferite probleme, inclusiv cei nascuti prematur. In Romania, peste 20.000 de copii se nasc anual prematur, mult peste media europeana.

Tara noastra se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana si in ceea ce priveste mortalitatea infantila, cu o rata de 9 la 1.000 de copii nascuti vii, cauza principala fiind nasterile premature, conform datelor Institutului National de Statistica referitoare la anul 2012.
Alaturi de o aparatura performanta si profesionisti specializati, alaptarea este cea care i-ar putea salva – lucru demonstrat stiintific. La nivel international, sunt specialisti cu experienta de foarte multi ani in cercetarea alaptarii copiilor cu diferite probleme.

Un expert recunoscut la nivel mondial – in Romania

Mamele au uneori nevoie de ajutor din partea specialistilor pentru a alapta, dar cu atat mai mult atunci cand bebe are unele probleme. Pentru ca noi, la Asociatia ProMAMA, suntem alaturi de mame si de bebelusi si sustinem alaptarea in orice conditii, continuam si in acest an seria evenimentelor de instruire a specialistilor, spune Sorana MURESAN, Consultant in Alaptare Certificat International IBCLC, Presedintele Asociatiei ProMAMA.


In data de 10 mai, va avea loc, la Bucuresti, Conferinta “Solutii pentru Alaptarea Bebelusilor cu Probleme”, pentru instruirea specialistilor romani care pot contribui la salvarea de vieti, prin sprijinul alaptarii copiilor cu probleme. Organizatorul, Asociatia ProMAMA, o aduce, pentru prima data in Romania, pe Catherine WATSON GENNA – unul dintre cei mai recunoscuti experti de talie mondiala in cercetarea problemelor de alaptare.
“Alaptarea este un proces normal pentru fiecare copil. Mai ales daca bebelusul are probleme fizice, a nu fi alaptat este un alt dezavantaj pentru el. Cu cat privim alaptarea ca pe un comportament normal, obisnuit, cu atat mamele vor primi ajutor din partea celor din jurul lor si cu atat vor avea mai multa energie sa recurga la alaptat atunci cand copiii lor au dificultati”, declara Catherine WATSON GENNA.


Temele prezentate in cadrul conferintei sunt:

  • Rezultatele cercetarilor biomecanicii suptului
  • Tehnici pentru facilitarea alaptarii copilului din terapie intensive (inclusive a Prematurului)
  • Strategii de alaptare a copilului cu Anchiloglosie (fren lingual scurt)
  • Strategii de pozitionare a copilului care, din diferite motive, nu prinde sanul in mod corect.
  • Alaptarea copilului cu Torticolis
  • Auscultarea cervicala in timpul suptului

In experienta mea de peste 35 de ani in neonatologie si pediatrie, am observat beneficiile alaptarii si mi s-a confirmat in practica ceea ce studiile internationale au aratat: bebelusii alaptati sunt mai sanatosi (fizic si emotional) si mai inteligenti decat cei hraniti cu lapte artificial.

Invitam toti specialistii care ingrijesc bebelusi sa participe la o zi de Conferinta pentru a putea afla solutii pentru alaptarea, respectiv salvarea micutilor cu probleme.

Va rog sa investigati si sa observati; sunt convinsa ca apoi veti crede si voi in acest aliment – panaceu natural incredibil pentru puiul de om: laptele matern!Marta MURESAN, Medic Primar Pediatru, Doctor in Medicina, Consultant in Lactatie si Alaptare Certificat International (IBCLC). Dr. Muresan a adus in Romania profesia de Consultant in alaptare si formeaza specialistii din Romania.

Mai multe detalii cu privire la eveniment gasiti aici.

Asociatia ProMAMA este o organizaţie non-profit, cu caracter educational, avand ca obiective promovarea si sustinerea importantei alaptarii pentru mama, copil, familie si intreaga societate.

Institut si Clinica de Alaptare, Centru Pre si Postnatal, ProMAMA s-a implicat de-a lungul timpului in mai multe proiecte de educare, in vederea cresterii ratei alaptarii in Romania.

Pentru informatii suplimentare: Sorana MURESAN, (Presedinte Asociatia ProMAMA), contact@promama.ro

 Parteneri eveniment: 

logo AGD patratLOGO CHEFSgalactogilmotherlove logo

.

Parteneri media: 

bestmumlogo-copilulmama_de_profesie logoTDM Logo

pagina-medicala-logo logo-romedic2wv_logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.