CURS LAMAZE PENTRU CEZARIANA

In Romania se inregistreaza un procent de 34,15% femei care nasc prin cezariana (in anul 2013 au fost inregistrate 67.959 de cezariene, conform Centrului National de Statistica si Informatica in Sanatate Publica), situandu-ne pe locul trei in Europa! Este vorba de un procent cumulat, caci in maternitatile private poate ajunge si la peste 80%, desi indicatiile europene in domeniu fac referire la un procent de maxim 10% din totalul nasterilor.

Avand in vedere tocmai aceasta statistica, un curs de educatie prenatala LAMAZE nu este gandit doar pentru gravidele care urmeaza sa nasca natural, deoarece si cele care vor naste prin cezariana vor avea nevoie de informatii si ajutor pentru a fi pregatite de aceasta interventie.

Intrebarea cea mai comuna care ne este adresata la centru este: “Daca oricum voi naste prin cezariana, mai am nevoie sa urmez un curs prenatal?”

Raspunsul este DA! Daca vei recurge la acest tip de nastere, ProMAMA iti recomanda cursul prenatal LAMAZE special conceput pentru cezariana.

Temele prezentate in cadrul acestui curs te vor ajuta sa acumulezi informatii despre cum sa te pregatesti inainte de nastere, despre operatie, despre procedurile medicale impuse in spital, despre recuperare, inclusiv despre anumite tehnici de respiratie si relaxare, pentru a inlatura panica de dinainte de eveniment.

Daca ai optat pentru cezariana din cauza fricii provocate de durerea nasterii vaginale, in urma cursului poti regandi aceasta pozitie si chiar sa incepi sa optezi pentru o nastere vaginala. De asemenea, cu ajutorul cursului Lamaze vei intelege de ce este important sa lasi travaliul sa se declanseze de la sine, iar cezariana sa fie facuta abia dupa aceea (“cezariana la cald”).

Exista si cazuri cand declansarea travaliului este contraindicata din motive medicale si se impune o “cezariana la rece”. Chiar si cu acest scenariu, pot aparea situatii neprevazute, cand se porneste travaliul inainte de data planificata pentru oparatie. Acest lucru poate sa te ia prin surprindere total, sa te panicheze si sa influenteze negativ aceasta experienta. Cursul Lamaze te ajuta sa intelegi inclusiv aceste situatii neasteptate si te invata cum sa le gestionezi cu calm.

Un alt beneficiu al acestor cursuri este ca te vei/ va veti alatura si altor gravide sau cupluri ce experimenteaza aceleasi temeri ca si tine si este o oportunitate de socializare si de suport pentru femeile care fac cezariana, ajutandu-te inclusiv sa nu te simti stinghera alaturi de cele care vin deja cu o optiune de nastere vaginala.

In cadrul cursului Lamaze exista o parte dedicata ingrijirii nou-nascutului, cu toate informatiile ce te vor ajuta sa faci fata mai usor viitoarei meserii, cea mai frumoasa dar si cea mai grea – aceea de PARINTE.

Cursul se structureaza in 2 sedinte, iar temele acoperite sunt:

  • stilul de viata sanatos al gravidei
  • semnale de alarma in caz de travaliu prematur
  • indicatiile cezarienei
  • procedurile de dinainte de operatie
  • procesul nasterii
  • recuperarea dupa cezariana
  • starile psihice si fizice dupa nastere
  • initierea alaptarii
  • tehnici de confort pentru emotiile si frica de interventie
  • puericultura si notiuni de ingrijirea bebelusului

Suntem alaturi de tine pentru a te informa si a te ajuta sa fii pozitiva atunci cand urmeaza o cezariana, astfel incat sa nu ramai cu imaginea unei experiente negative in viata ta, ci sa te bucuri de noua viata ce va fi mereu alaturi de tine de acum incolo. -)

Inscrie-te acum la Cursul Lamaze pentru Cezariana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.