Directioneaza 2% din impozitul pe venit catre o entitate non-profit

Dragi prieteni,

Dupa cum stiti, 2% din impozitul pe venit este directionat, in fiecare an, catre o entitate non-profit. Daca cineva nu-si transmite optiunea prin formularul 230 (pentru venituri salariale) si/sau 200 (pentru venituri din alte surse), atunci statul este cel care decide unde sunt distribuiti banii.

Ca sa nu lasi decizia in voia statului, daca exista o cauza care crezi ca merita sustinere si doresti sa contribui si tu activ la realizarea ei, completeaza formularul 230 si/sau 200 (in functie de caz) si transmite-l catre Administratia Financiara de care apartii pana pe 25 mai.

Daca si tu crezi in alaptare si in actiunile noastre in scopul promovarii alaptarii, poti directiona cei 2% catre Asociatia ProMAMA, pentru a sustine educatia in ceea ce priveste alaptarea in Romania.

De-a lungul timpului, ProMAMA a contribuit la educarea in alaptare si alte teme legate de maternitate prin:

  • DVD “Alaptarea – Miracolul naturii pentru mama si puiul sau”, material realizat de Consultantii in Lactatie si Alaptare Certificati International de la Asociatia ProMAMA – Institut si Centru de Alaptare si distrubuit GRATUIT gravidelor si mamelor.
  • Specialistii de la institutul de cercetare si educatie in lactatie Healthy Children din SUA s-au aflat in Romania la invitatia Asociatiei ProMAMA – Institut si Centru de Alaptare – pentru implementarea in maternitatiledin tara noastra a programului ”Contactul piele-pe-piele intre mama si nou-nascut in prima ora dupa nastere”, program oferit 100% GRATUIT maternitatilor. Proiectul a fost realizat in doua maternitati de stat si doua private.
  • La invitatia ProMAMA, Dr Jack NEWMAN, celebrul expert mondial in alaptare, a sustinut in Romania 2 conferinte privind alaptarea.
  • Organizarea grupurilor de suport si consultatiilor in alaptare gratuite cu diferite ocazii.
  • Workshop-uri si seminarii gratuite de informare pe diferite teme: intoarcerea mamei la serviciu, probleme ale sanilor, importanta contactului piele-pe-piele dupa nastere, initierea precoce a alaptarii, cei 10 pasi pentru o alaptare de succes, relactarea etc.
  • Redactarea si publicarea de materiale informative privind alaptarea, menite sa educe si sa sprijine alaptarea exclusiva pana la 6 luni si apoi continuarea alaptarii, impreuna cu o diversificare corecta, pentru cel putin 2 ani.

Gasesti atasat formularele 230 – pentru venituri salariale si 200 – pentru venituri din alte surse, precompletate cu datele ProMAMA; tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti completezi si tu datele si sa depui formularul prin oricare dintre urmatoarele 3 variante:

  1. Il scanezi si il transmiti la contact@promama.ro
  2. Il transmiti prin posta/curier la sediul ProMAMA – str. Elena Caragiani nr 20A, sector 1, Bucuresti
  3. Il depui la Administratia Financiara de care apartii.

Ultima zi in care pot ajunge la Administratia Financiara este 25 mai, asa ca te rugam sa transmiti formularul cat mai curand!

Multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.