Nastere filozofia Lamaze

Filozofia de nastere Lamaze: nasterea nu trebuie sa fie o experienta ingrozitoare

Lamaze nu este doar o tehnica de respiratie ce ajuta mamica pe parcursul nasterii naturale, ci o intreaga filozofie a nasterii, construita si imbunatatita in cei peste 40 de ani de cercetare si invatare din experienta femeilor care au dat nastere. Lamaze ofera o fundatie si o directie femeilor care se pregatesc sa devina mame, educatia si practicile Lamaze fiind corelate si cu cele mai bune si mai recente informatii medicale disponibile.

Un educator Lamaze ajuta gravida sa se acomodeze cu ideea de a deveni mama, sa priveasca cu incredere si fara stres spre viitor, explicandu-i, pe larg, fenomenul nasterii. Gravida invata acele tehnici simple dar care o ajuta atat de mult pe ea si pe copil in perioada prenatala, in timpul travaliului si dupa nastere, contribuind la o nastere sanatoasa si usoara. De asemenea, partenerul este implicat inca de la inceput si astfel el va fi mai pregatit sa devina TATA, iar familia va fi mai unita si mai puternica.

Scopul cursurilor Lamaze este de a oferi femeilor siguranta si incredere in capacitatea lor de a da nastere si a deveni mame, astfel incat sa participe activ si sa ia decizii informate pe parcursul nasterii, sa treaca peste durere, sa aiba o nastere normala si sanatoasa si sa ingrijeasca nou-nascutul in perioada post-partum.

La Cursurile Lamaze, viitorii parinti invata despre:

  1. Sarcina. Filosofia Lamaze. Modificarile fizice, emotionale si sexuale pe parcursul sarcinii. Alimentatia in sarcina. Semne ingrijoratoare. Masuri de confort in sarcina. Tehnici de educare a perineului. Respiratii favorabile.
  2. Travaliul. Semne de travaliu. Hormonii implicati in nastere. Stadiile si fazele travaliului. Tehnici de respiratie si relaxare Lamaze in timpul travaliului. Mecanismul durerii.
  3. Nasterea. Tehnici de respiratie. Pozitii favorabile in timpul nasterii. Importanta primului contact dintre parinti si bebelus. Perioada de lauzie.
  4. Proceduri medicale in timpul spitalizarii. Bagajul pentru spital. Monitorizarea contractiilor si a cordului fetal. Epiziotomia. Anestezia. Cezariana (ce interventii preliminare se fac, in ce consta operatia cezariana, cum se face recuperarea…).
  5. Fixarea cunostintelor. Recapitularea tehnicilor de respiratie si a pozitiilor favorabile pentru perioada travaliului si a nasterii.
  6. Ingrijirea nou-nascutului (Curs de Puericultura).Ingrijirea nou-nascutului. Informatii despre nou-nascut.

Sorana MURESAN,

Consultant in Lactatie Certificat Internatinal (IBCLC)

Educator Prenatal Certificat Lamaze

Iata aici programul cursurilor Lamaze organizate de centrul ProMAMA.

 

sursa foto: ChameleonsEye/shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.