Pune orice intrebare legata de alaptare si specialistii in alaptare de la ProMAMA – Consultanti in Alaptare si Lactatie Certificati International (IBCLC) – iti vor raspunde in cel mai scurt timp.
Sau intra in pagina de Consiliere in Alaptare pentru a stabili o programare pentru o consultanta.
Nu uita sa ne spui cum te cheama si de unde esti!
Am o mare problema cu un san, alaptez de 5 luni si la un san am o durere cu inteparuri, usturimi si cand bebe suge, la fel doare, ustura, inteapa. Ce sa fac?
Pare a fi vorba de un milk-blister. Ar fi recomandat sa apelati la ajutorul unui specialist certificat in alaptare IBCLC, care sa va vada si sa evalueze corect situatia.
Cu drag, Sorana MURESAN, Consultant in Alaptare Certificat IBCLC
Beietelul meu are 4 luni. Pana la w luni l-am alaptat la san, iar de 2 ori pe zi bibeon si cu lapte formula. De la 3 luni a inceput sa refuze sanul. Acum abia daca mai suge de 2 ori in 24 de ore. Credeti ca as mai putea avea lapte ca sa il pot alapta exclusiv?
Refuzul sanului a aparut din cauza biberonului! Totusi, puteti incerca si la aceasta varsta sa il convingeti sa reaccepte sanul si sa il reinvatati sa suga. In paralel, e important sa cresteti lactatia.
Va recomand sa cititi aceste articole care va pot ajuta:
https://blog.promama.ro/nu-am-lapte-ce-sa-fac-pentru-a-creste-lactatia/
si
https://blog.promama.ro/ablactarea-si-intoarcerea-la-alaptare-dupa-o-pauza-relactarea/
Un specialist in alaptare va poate ajuta si din punct de vedere practic in acest sens.
Cu drag, Sorana MURESAN, Consultant in Alaptare Certificat IBCLC
Buna ziua! Am un bebe de 7 saptamani. Atasarea la sân a fost foartea grea. De abia dupa o săptămâna a reusit sa ia sânul. Acum il alaptez, dar nu pot exclusiv… nu il pot tine mai mult de 10-15 minute la un sân pentru ca este foarte dureros. In timp ce suge se agita si plange de parca il doare burtica. La biberon e linistit tare. Nu l-a controlat nimeni de fren, iar in spital mi-a spus infirmiera ca in timp ma voi obisnui cu atasarea. Nu stiu ce sa mai fac… insist sa bea lapticul meu!
Motivul cel mai probabil pentru care se agita la san NU este legat de durerea de burica, ci de faptul ca nu ii vine laptele din san asa cum isi doreste (fie pentru ca a scazut lactatia, fie pentru ca s-a dezobisnuit de suptul de la san), iar acest lucru este din cauza biberonului! Veste buna, totusi, este ca bebe poate fi ajutat sa reinvete sa suga. Un specialist certificat in alaptare IBCLC va poate ajuta in acest sens. Va recomand sa cititi si acest articol: https://blog.promama.ro/ablactarea-si-intoarcerea-la-alaptare-dupa-o-pauza-relactarea/
Cu drag, Sorana MURESAN, Consultant in Alaptare Certificat IBCLC
Buna ziua! Sunt la al 2-lea băiat, în prezent are 4 luni, născut la termen cu 3,600 g, dar datorită cumulării unor factori a necesitat tratament în terapie intensivă și manevre medicale multiple. Acolo mi se spunea că e “mâncăcios tare” și mi se cerea să îi aduc lapte matern mai repede decât programul stabilit. L-am putut ține în brațe după 1 săptămână. A fost necesar să primească tratament în continuare (anticonvulsivant), administrat în biberon, de 2x/zi și curând aștept să fie sistat. Cu evoluție bună. Dezvoltarea neuropsihică este în limitele vârstei.
Doar că nu acceptă să fie hrănit mai repede de 3 h (scandal mare și parcă nimeni nu mă crede până nu le demonstrez). Dacă totuși reușesc, nu golește eficient sânul. Și dacă e biberonul plin și îi dau prea repede nu termină laptele (matern). Biberon a primit doar când era timpul de tratament. Nu acceptă nici suzetă, dar nu mă deranjează.
Abia după vreo 2 luni a acceptat să fie purtat în sling- preferă să fie pus în pat când îi este somn, nu vrea legănat și își suge degetele pt confort, etc. Ia în greutate, în ritmul lui, dar de la percentila 75, a ajuns la 35, în vreo 3 luni :-(. La schimbare, scutecele nu sunt așa de pline și abia dacă sunt 5 într-o zi.
Este clar diferit față de primul copil, pe care ce-i drept l-am avut lângă mine de la început și a fost alăptat mai mult de 3 ani. (în primul an era un “Greuceanu” în sens propriu).
Acum, am încercat contact piele pe piele, dar atât de greu acceptă încât îmi taie elanul. Și o iau de la capăt doar când mă simt pregătită.
Nu îmi doresc de la el să îndeplinească niște standarde înscrise în grafice și tabele, ci să pot stabili cu el un atașament de calitate și cumva să îl fac să aibă parte de oxitocina și alte substanțe benefice creierașului său aflat în dezvoltare. Oare ce aș putea îmbunătăți?
Cu multă apreciere,
Denisa
Cluj-Napoca