Cercetarea de la Universitatea Swansea CONTESTA ideea ca bebelusii ar trebui sa doarma toata noaptea.
Departamentul de Sanatate Publica, Politica și Stiinte Sociale, a condus un studiu prin care a intrebat mamele cu copii intre 6 si 12 luni cat de des se trezesc nopatea si daca ii hranesc atunci cand se trezesc.
Rezultatele au aratat, in primul rand, ca mai mult de trei sferturi din copii se trezesc regulat la aceasta varsta, cel putin o data pe noapte, iar sase copii din zece au cel putin o masa in acest timp.
De asemenea, studiul a aratat ca desi mamele care alapteaza au tendinta de a hrani copilul mai mult seara, acest lucru nu a influentat numarul de treziri pe care bebelusii le-au avut, chiar daca au mancat de la san sau lapte praf, cat de multe mese au avut ziua sau cat de multe mese solide au mancat.
Constatarile sunt foarte interesante deoarece contesta în primul rand ideea ca bebelusii ar trebui sa doarma toata noaptea dupa ce au implinit cateva saptamani si in al doilea rand ca hranitul ii ajuta la somn. Pana acum se stia ca laptele praf sau alimentele solide ajuta la un somn mai bun al copilului, iar acest studiu arata ca nu este asa!
Sursa: Dr Amy Brown, MSc Child Public Health