Vietile a circa 1,3 milioane de copii ar putea fi salvate in fiecare an daca toate mamele si-ar alapta bebelusii, sustine Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). De ce? Pentru ca laptele matern este miraculos!
“Succesul sau esecul alaptarii NU trebuie vazute strict ca responsabilitatea mamei. Abilitatea ei de a alapta este destul de influentata de suportul pe care il primeste si mediul in care traieste. Exista o responsabilitate mai larga – cea a guvernelor si a societatii de a sustine femeile pentru a alapta, prin politici si programe in cadrul comunitatilor”, sustine Dr Nigel Rollins, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS)
Mamele au uneori nevoie de ajutor din partea specialistilor pentru a alapta, dar cu atat mai mult atunci cand bebe are unele probleme. Pentru ca noi, la Asociatia ProMAMA, suntem alaturi de mame (si de bebelusi) si sustinem alaptarea in orice conditii, continuam si in acest an seria evenimentelor de instruire a specialistilor.
Astfel, pe 10 mai 2016, va invitam la Conferinta “Solutii pentru Alaptarea Bebelusilor cu Probleme”, cu un specialist de talie mondiala: Catherine WATSON GENNA.
*****
Agenda evenimentului:
08:30 – 09:00 Inregistrarea participantilor
09:00 – 11:20 Rezultatele cercetarilor biomecanicii suptului
Strategii de alaptare a copilului cu Anchiloglosie (fren lingual scurt).
11:20 – 11:40 Pauza
11:40 – 12:40 Strategii de pozitionare a copilului care nu prinde sanul.
12:40 – 13:30 Pauza de masa
13:30 – 16:00 Tehnici pentru facilitarea alaptarii copilului din terapie intensiva
Alaptarea copilului cu Torticolis
16:00 – 16:15 Pauza
16:15 – 18:00 Auscultarea cervicala in timpul suptului
Intrebari
Invitat:
Catherine WATSON GENNA (BS, IBCLC)
Catherine este consultant in alaptare IBCLC, cu o experienta de peste 23 de ani si renumit cercetator in domeniul alaptarii copiilor cu probleme.
Are un interes deosebit pentru influentele anatomice, neurologice si genetice asupra abilitatilor de supt ale bebelusilor, scrie lucrari stiintifice si tine conferinte internationale (pana acum pe 4 continente) pe aceste teme.
Cercetarile ei includ folosirea ecografiilor si auscultarii cervicale pentru a studia suptul si coordonarea supt-inghitit la bebelusii cu anchiloglosie (fren lingual scurt), dar si aspectele biomecanice ale procesului de alaptare.
Cui se adreseaza Conferinta?
- Specialistilor care doresc sa isi imbunatateasca cunostintele despre alaptare si sa ofere informatii corecte si solutii proaspetei familii:
– medici neonatologi,
– medici pediatri,
– medici chirurgie maxilo-faciala,
– medici stomatologi,
– medici de familie,
– consultanti certificati in alaptare (IBCLC),
– moase,
– asistente medicale,
– educatori prenatali etc. - Altor persoane si/sau organizatii interesate de alaptare (maternitati, spitale, organizatii non-guvernamentale, sustinatori ai alaptarii), care doresc sa ofere sprijin mamei si sa inteleaga mai bine cele mai noi recomandari ale specialistilor.
- Parintilor ce au copii cu probleme (fren lingual scurt, prematuritate, torticollis) sau copii bolnavi)
De ce sa participati la Conferinta?
- Accesul la informatii corecte si competente, oferite de o somitate la nivel mondial in domeniul lactatiei si al alaptarii.
- Noi perspective in ceea ce priveste alaptarea pentru specialistii care se ocupa de educatia gravidei, nastere, lauza, nou-nascut, bebelus si copilul peste 1 an.
- Acces la noi studii clinice si noi descoperiri in lactatie si alaptare in cazul copiilor cu diferite patologii.
- Masuri de prevenire si rezolvare a problemelor ce pot aparea in alaptare.
- Diploma de participare si credite de lactatie pentru specialistii IBCLC.
Tarife de participare:
- Perioada Standard (1 aprilie – 2 mai):
– Non-Membri ai Asociatiei ProMAMA: 470 lei
– Membri ai Asociatiei ProMAMA: 420 lei
- Perioada Late (3-10 mai):
– Non-Membri ai Asociatiei ProMAMA: 520 lei
– Membri ai Asociatiei ProMAMA: 470 lei
Va rugam sa va inscrieti la:
Tel: 0726.71.51.52 / E-mail: contact@promama.ro;
Sorana MURESAN, Presedinte ProMAMA
Plata taxei de conferinta se poate face:
- fie prin transfer bancar (ASOCIATIA PROMAMA CENTER, Sediul: Cluj-Napoca, str. Nasaud 18, jud. Cluj, CIF 27352467, IBAN: RO25 BTRL 0450 1205 U942 05XX, Banca Transilvania)
- fie cash, la sediul ProMAMA (str. Elena Caragiani 20 A, Sector 1, Bucuresti)
Conferinta se desfasoara in limba engleza si nu exista traducere simultana.
Locatie eveniment: CHEFS Experience, calea Floreasca nr. 55, Sector 1, Bucuresti.
*****
Asociatia ProMAMA a contribuit an de an la instruirea specialistilor, educarea si sustinerea mamelor in vederea alaptarii:
- Aprilie 2012 si Mai 2014: Dr. Jack NEWMAN, cel mai cunoscut expert in alaptare, a sustinut in Romania doua conferinte.
- Decembrie 2013: Cercetatorii americani de la Institutul Healthy Children au implementat gratuit in maternitatile din tara noastra Proiectul “Skin-to-Skin in prima ora dupa nastere”.
- Octombrie 2014: Academy of Breastfeeding Medicine (ABM), forum international de elita, format din medici specialisti in alaptare, a sustinut in Romania CONFERINTA EUROPEANA PENTRU ALAPTARE, cu participarea a peste 20 de tari de pe toate continentele.
Parteneri eveniment:
.
Parteneri media:
Foarte misto conferita, sper sa mai faceti si in 2017, sfaturi esentiale pentru cresterea sanatoasa a copiilor