World Vision si ProMAMA – parteneri in sustinerea alaptarii din Romania –

Inca de la inceputul anului 2013, World Vision Romania s-a alaturat initiativei Asociatiei ProMAMA pentru promovarea, protectia si sustinerea alaptarii. Cele doua organizatii si-au unit fortele in vederea cresterii ratei alaptarii in tara noastra. In prezent, rata alaptarii exclusive pana la 6 luni in Romania este de doar 12,6 % (studiu UNICEF 2011), una din cele mai mici rate din Europa.

Avand in vedere situatia tragica in care ne aflam, Asociatia ProMAMA a decis implementarea unui program de educare, care sa ofere posibilitatea informarii corecte a tuturor celor ce doresc sa se implice activ in fenomenul alaptarii. Este vorba de un material practic, sub forma de DVD, intitulat ALAPTAREA – miracolul naturii pentru mama si pruncul sau, creat de Consultantii in Lactatie Certificati International (IBCLC) de la ProMAMA si distribuit GRATUIT mamelor.

Care sa fie cauzele? Greu de punctat si concluzionat… lipsa informatiilor corecte la care au acces viitoarele si proaspetele mame, lipsa de interes pentru alaptare a cadrelor medicale si a autoritatilor, insuficienta sprijinului si ajutorului oferit mamelor aflate in dificultate, presiunile tot mai mari a companiilor distribuitoare de lapte praf si, mai presus de toate, interesele banesti ale tuturor… Oricum, ceea ce este cert e ca tot mai putini copii sunt alaptati, iar efectele sunt tragice, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, atat le nivel fizic, cat si psiho-emotional!

DVD-ul realizat de consultantii in alaptare certificati international de la ProMAMA este singurul si cel mai complex material informativ din Romania creat de specialisti IBCLC, care cuprinde atât informatii despre alaptare pe care trebuie sa le cunoască orice gravida sau mama, cât și sfaturi teoretice și practice, sub forma de filmulete.

Publicul tinta caruia ne adresam este format din:

  • GRAVIDA care isi doreste sa detina informatii corecte in ceea ce priveste alaptarea, care intelege importanta ei si se documenteaza inainte de nastere.
  • PROASPATA MAMA care se confrunta cu alaptarea si se afla in cautarea celor mai bune sfaturi, oferite de specialistii in lactatie si alaptare certificati.
  • TATI, BUNICI SI ALTE PERSOANE care doresc sa ofere suport si sprijin mamei si sa inteleaga mai bine cele mai noi recomandari ale specialistilor.
  • CADRE MEDICALE (pediatri, medici de familie, moase, asistente medicale, educatori prenatali) dornice sa isi imbunatateasca cunostintele despre alaptare si sa ofere suport proaspetei familii.

Acest DVD este publicat cu sprijinul World Vision Romania care are un parteneriat cu Asociatia ProMAMA.

*****

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy, punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, reprezentantii fundatiei lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

In cei peste 25 de ani de prezenta in Romania, au ajutat peste 350.000 de copii si adulti, in 200 de comunitati din 8 judete.

*****

 

Despre Asociatia ProMAMA

Asociaţia ProMAMA a fost infiintata in anul 2010 si a creat primul Institut si Clinica de Alaptare din Romania. ProMAMA ofera cursuri de alaptare precum si consultanta si consiliere in alaptare, bucurandu-se de o vasta experienta si succes in domeniu.

De asemenea, Asociatia ProMAMA este singura organizatie din tara noastra recunoscuta si acreditata sa pregateasca pentru examenul international persoanele care doresc sa devina Consultanti de Lactatie Certificati International (IBCLC).

Poti citi aici despre proiectele realizate de ProMAMA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.